Despre

„Atunci când vezi că sămanța ce ai sădit-o în elevul tău prinde rod, e momentul în care simți că misiunea ta divină pe acest pământ e îndeplinită. Când ”învățăcelul” tău prinde aripi, tu, ca dascăl prinzi cu adevărat rădăcini. Până la atingerea acestui Sublim, drumul e însă lung și poate uneori anevoios. Crearea simbiozei magice dintre elev și profesor, reprezintă condiția sine qua non în succesul acestei echipe.” Prof. Dr. Roxana Ota

Roxana s-a născut la 1 noiembrie 1980 în Botoșani, un orășel linistit din Nordul Moldovei, impregnat cu esenta culturii romȃnești. Incepe studiul pianului la vȃrsta de 5 ani, odată cu apariția în casă a pianinei Blüthner ce avea să-i fie confidentă pe întreaga perioada a formării sale artistice.

Talentul său susținut prin munca intensă începe să fie remarcat la competițiile naționale și internaționale la care participă pe parcursul celor 12 ani de studiu la Liceul de Artă „Stefan Luchian” din Botoșani.
In perioada 1999-2009 Roxana își continuă studiile muzicale la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași. In 2004 absolvă Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Pian, în 2006 finalizează cu succes studiile masterale iar in 2009 obține titlul de Doctor in Muzică (Summa cum Laude) prin lucrarea “Eusebiu și Florestan sau Contemplație și Exaltare în muzica pentru pian de la începutul secolului al XIX-lea”.

Perfectionările în domeniul artei și pedagogiei pianistice continuă an de an prin participări la diferite cursuri de măiestrie susținute de pianiști ca Andreas Henkel, Horia Mihail, Pascal Salomon, Retto Reichenbach, Gabriel Amiras, Stefano Micelli,  etc.

Din anul 2004 este profesor de pian al Colegiului de Arta “Octav Băncilă” Iași,  încă din primul an de predare obținănd rezultate remarcabile alături de elevii săi.
Mărturisește că dintotdeauna și-a dorit să fie profesor de pian și că în acest moment își trăiește visul: „Imi ador elevii…pe fiecare în parte, și pe cei performeri și pe cei ce au ales acest instrument doar ca pe o nobilă relaxare. Cȃnd lucrez cu copiii simt că îmi împlinesc cu adevărat menirea pe acest pămȃnt”.

Dragostea imensă pentru arta pianistică i-a adus pȃnă la acest moment peste 100 de premii naționale și internaționale alături de elevii săi.

In fiecare an susține recitaluri solo și camerale cu un repertoriu variat, interpretarea sa fiind o împletire ideală de temperament și sensibilitate, într- o profundă înțelegere a substratului filozofic și emoțional al lucrărilor.
Iși adora familia, iubeste cățeiii, călătoriile, mersul pe bicicletă, natura in toate formele ei si pe Dumnezeu.